Om oss

Investor Akershus

«We are called to be architects of the future, not its victims.»

-R. Buckminster Fuller

Vi i Digital Insight har gjort Buckminster Fuller’s ord til våre og er overbevist om at en ny generasjon verdiskapere i årene fremover vil skape nye spennende virksomheter og vi vil bidra.
Basert på nye innovasjonsmodeller, et globalt partnernettverk og verdens ledende inspiratorer skaper vi en bedre verden hvor innsikt, inspirasjon og innovasjon står i fokus.

Allsidig portefølje
Digital Insight har for tiden en portefølje på 6 oppstartsselskaper med til sammen 80 medarbeidere. Selskapet ble startet i 2005 og er et privat investeringsselskap med kontorer sentralt i Oslo, Palo Alto og i idylliske Vollen, Asker.

Dyktige entreprenører
Selskapet starter opp, investerer i og utvikler innovative vekstselskaper med globalt potensial drevet frem av dyktige entreprenørteam. Felles for selskapene er at de utnytter behovet for ny digital innsikt, økt inspirasjonsevne og forsterket innovasjonskraft.

mann_sten

Hvor ville Askeladden vært uten sine gode hjelpere?

Våre helter er entreprenørene som tør å satse på sine ideer, og vår ambisjon er å være deres beste hjelper i arbeidet med å lykkes. Det handler om å skape vinnende lag, – og vi liker å tro at siden vi har vært med å hjelpe over 20 vekstvirksomheter * i gang vet en del om hva som skal til.

Selskapet består av noen av Norges mest erfarne serieentreprenører, og tilbyr kunnskap, kompetanse og kapital til utvalgte virksomheter vi ser har det som skal til for å lykkes. Selv om vi er aktive eiere, er vår filosofi «Heads on, hands off», – i visshet om at det er slik gode entreprenørteam helst vil ha det.

Vi knytter kun til oss medarbeidere som har bevist sin dyktighet, tør å stå for egne meninger, er dyktige til å formidle beste praksis og som kan være problemløsere for entreprenører med innovative idéer. Vi dyrker entusiasme, tror på engasjert kunnskapsdeling og beundrer entreprenørenes stå-på-vilje og målteft.

Vi konsentrerer oss 100% om aktive engasjementer i et fåtall selskap innen utvalgte satsningsområder, går inn tidlig som storaksjonær og bygger langsiktig med globalt perspektiv.


Where do we come from?

We believe we’re currently at a historic tipping point, where new insight will revolutionize not only the way we work, but also how we live, love, learn, connect and care for one another.

We believe the rapid growth of the Info Ocean will in fact increase the importance of Expertise and Experience, with the ability to correctly Access, Analyze and Act on information representing infinite value.

Our mission

 • We’re all about sawing seeds and reaping rewards, offering Capital, Competence and Connections to help entrepreneurs succeed.
 • We’re not short term investors, instead we aim to build strategic value by seeing the broader picture, wanting our entrepreneurs to collaborate where they can, and compete where they must.
 • We’re essentially company builders used to finding opportunities in problems, rather than seeing them as something to be avoided.


Our 5 strategic success factors

 • We only work with the best people
 • We offer top quality asset development
 • We create value for our members
 • We cooperate with the best partners
 • We build our brand as Norway’s preferred initial phase investment company

Our 3 strategic Goals

 • We shall make a positive difference for our teams, partners and Norway
 • We shall work SMART and double the value on a yearly basis
 • We shall create future international successes

Truls Berg

Truls Berg er en norsk seriegründer, tidligere konsernsjef og forfatter, med mer enn 30 års erfaring fra IT-bransjen. Han innehar en rekke styreverv, er en hyppig brukt foredragsholder og er fast kronikør i Computerworld. Truls Berg
Han sitter bl.a. i styret for nettverket First Tuesday, er leder av Open Innovation Lab of Norway. Han er også styreleder i NorBAN (Business Angel Network i Norge), og er i tillegg medlem i Dataforeningens Rosingkomite og tidligere leder for IT-politisk råd.

Truls har så langt vært med å starte 10 virksomheter, blant annet Component Software (nå Affecto), Integrate, Comperio, Divine Nordic, Inspirator og Movation. I tillegg har han bistått en rekke andre oppstartsbedrifter.

I perioden 1992-96 var han med på å bygge opp Sybase Norge fra 2 til 75 medarbeidere. Etter at selskapet ble solgt til USA startet han i 1997 opp Component Software som i perioden frem til 2001 var Norges raskest voksende IT-selskap med 180 ansatte. Han ble i år 2000 kåret til «Årets IT-Leder» av Kapital Data’s lesere.

 

I perioden 2001 – 2003 var han styreleder for Den Norske Dataforening, og etter en periode i FAST ledet Berg i 2005 oppstarten av Comperio, som er et av verdens ledende kompetansesenter innen søketeknologi med over 40 medarbeidere i 3 land. Comperio ble i 2015 solgt til Uptime.

I 2006 tok han stillingen som Managing Partner i Movation, som i dag er Norges ledende uavhengige innovasjonssenter hvor man har bygget opp Norges første innovasjonsbørs som linker nye ideer med kapital, kompetanse og kontaktnettverk. Samme år startet han også Digital Insight, et investeringsselskap som hjelper grunderteam med å lykkes.

I 2008 etablerte han Inspirator som har som mål å levere inspirerende konferanser, foredrag og verktøy til alle som jobber med å bli bedre utgaver av seg selv. Berg medforfattet dessuten boken «Informasjonshavet – En overlevelsesguide for morgendagens kunnskapsmedarbeidere» samme år.

i 2008 var han også med på å starte opp Innovation Forum Norway som i dag har vokst til å bli Norges ledende forum for innovasjonsprofesjonelle. Les mer her


i 2013 ble skrev Truls boken «Halvveis til fremtiden – 5 megatrender som endrer Norge, og resten av verden» sammen med fremtidsforsker Adjiedj Bakaas. Boken er i ferd med å bli en stor suksess, og har solgt 2500 eksemplarer de første fem månedene. Les mer om boken her

I dag bruker han mesteparten av sin tid på å bistå grundere med å lykkes, i tillegg er han engasjert redaktør av InnoMag, Norges ledende innovasjonsmagasin med over 25.000 lesere.